T K

Artırılmış Gerçeklikte Geliştirilmiş Sıra dışı Deneyim

FAKİR ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ DIŞ TİCARET A.Ş.

Artırılmış Gerçeklikte Geliştirilmiş Sıra dışı Deneyim

Proje İçeriği

"Teknolojinin son sınırlarını zorlayarak hayata geçirdiğimiz Geliştirilmiş Artırılmış Gerçeklik Projesi, kullanıcılara çok daha gerçekçi ve etkileşimli bir deneyim sunmayı amaçlar. Bu projeyle, artırılmış gerçeklik deneyiminin ötesine geçerek, ürünlerin gerçek çalışma seslerini duyabilecek, ürün haznelerinin nasıl açılıp kapanabileceğini gözlemleyebilecek ve ürünleri sanal olarak nasıl çalıştırabileceğinizi deneyimleyebileceklerdir. Geliştirilmiş Artırılmış Gerçeklik Projesi, kullanıcılara sadece görsel bir deneyim sunmakla kalmayıp, aynı zamanda gerçek zamanlı ses ve fiziksel etkileşim imkanı da sunan yenilikçi bir teknolojidir. Kullanıcıların, fiziksel bir ürünü satın almadan önce onu kendi yaşam alanlarında sanal olarak görüntülemelerini ve temel fonksiyonlarını deneyimlemelerini sağlar."


Projenin Amacı

Yeni bir hizmet olarak yaptık.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

"Projenin en büyük inovasyonu, tüketicilere sadece ürünün görselini değil, aynı zamanda gerçek zamanlı fonksiyonel deneyimini de geliştirilmiş AR (Augmented Reality - Artırılmış Gerçeklik) üzerinden sunabilmesidir. Pek çok AR uygulaması, sadece ürünün fiziksel boyutlarını ve nasıl göründüğünü gösterirken, bu proje tüketicilere ürünün nasıl çalıştığını, hangi sesleri çıkardığını ve fonksiyonel özelliklerini gerçek ev ortamlarında nasıl kullanabileceklerini göstermektedir. Bu, potansiyel müşterilere ürünü satın almadan önce tam anlamıyla bir "deneyimleme" imkânı sunar, böylece daha bilinçli satın alma kararları alabilirler. Ayrıca, ürünün nasıl çalıştığına dair gerçekçi beklentilere sahip olmalarını sağlar ve ürünle ilgili potansiyel sorunları veya sıkıntıları önceden fark etmelerine yardımcı olur."


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

"Pazarlama ve Satış: AR modellemesi sayesinde potansiyel müşterilere ürün hakkında çok daha ayrıntılı bilgi sunulmuş olur. Bu, satışa dönüştürme oranlarını arttırarak, pazarlama kampanyalarının etkileyiciliğini yükseltmektedir. Müşteri Hizmetleri: Müşterilerin ürünü satın almadan önce deneyimlemeleri, kullanımı ve fonksiyonları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlar. Bu, müşteri hizmetlerine yönelik soru ve şikayetleri azaltmıştır. Ürün Geliştirme ve Tasarım: AR modellemesi üzerinden toplanan geri dönüşler, ürünün nasıl kullanıldığına ve hangi özelliklerin daha çok ya da daha az ilgi gördüğüne dair değerli bilgiler sunabilir. Bu bilgiler, ürün geliştirme ve tasarım süreçlerini daha müşteri odaklı hale getirmektedir. Eğitim ve Eğitim Bölümü: AR teknolojisi, kurum içerisindeki eğitim ve oryantasyon süreçlerinde de kullanılabilir. Özellikle yeni çalışanlar için ürün hakkında bilgi sahibi olma ve kullanma konusunda etkili bir eğitim aracı olmaktadır."


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Evet


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Ürünün gerçek kullanımını simüle eden bu deneyim, kullanıcılara ürünün nasıl çalıştığına dair derinlemesine bir anlayış kazandırarak daha bilinçli satın alma kararları vermelerine yardımcı oldu. Ürünleri iade etme olasılığını azalttı.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

5


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

Custivo, T-Soft


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

-